· SANTA PAU un recés medieval dins el cor de la Garrotxa

2000px-Escut_de_Santa_Pau.svgSanta Pau és un d’aquells llocs dels quals t’enamores a primera vista i als que mai et canses de tornar. Si ets aficionat a la fotografia, aquí tens un lloc perfecte per lluir-te, tots els racons són una motivació irresistible per al teu objectiu.

Enfoques-3
Situat al cor de la Garrotxa, és petitó, medieval i està envoltat de boscos i montanyes. Perdes pels seus carrers, fer volar la imaginació, fotos aquí fotos allà, parlar amb la gent, respirar l’aire pur …… el conjunt medieval, que barreja el gòtic i el renaixement, permet fer-te una idea de l’important que va haver de ser la baronia de Santa Pau durant l’Edat Mitjana.

_DSC8878

La vila té un caràcter clarament medieval, entre muralles i amb carrers estrets i irregulars. Fruit d’aquest origen medieval és el castell dels barons de Santa Pau, documentat de mitjans del segle XIII, i situat sobre un cim als peus de la Serra de Finestres. el castell-fortalesa és una mole impressionant que podreu veure més de prop si pugeu les escales que hi ha en dos dels seus extrems. Es tracta d’un edifici de planta quadrada construït entre el segle XIII i el XVIII perfectament integrat. Lamentablement, el dia d’avui segueix tancat des que les monges que regentaven una escola a l’edifici el van abandonar en 1968. Això sí, hi ha un pla per recuperar-lo i restaurar per part de l’ajuntament. Potser algun dia puguem tornar a passejar per la seva plaça d’armes, pujar a les seves torres i meravellar-nos amb les seves estades … L’any 1971 Sant Pau va ser declarada conjunt històric-artístic nacional.

A l’interior del recinte emmurallat les cases adossades s’apilen i s’adapten a les irregularitats del terreny donant lloc a uns carrers amb tot l’encant medieval.

Al centre del nucli antic destaca l’església de Santa Maria, amb un imponent campanar, construïda en estil gòtic al segle XV, ja que l’antiga parròquia de Santa Maria dels Arcs va quedar molt danyada després dels terratrèmols de 1427 i 1428.

També cal esmentar la Plaça Major o Firal dels Bous, una plaça porticada d’arcs irregulars disposada al voltant del castell, i que avui dia la converteixen en una de les places medievals més ben conservades de Catalunya. El nom de Firal dels Bous prové del fet que antigament era el lloc on se celebraven els mercats i fires de la vila.

_DSC8904

_DSC8896

Enfoques-2

_DSC8885

_DSC8926 b&w

_DSC8928

_DSC8908

_DSC8916 b&w

_DSC8920

_DSC8895 b&w

_DSC8915 copia

_DSC8894a

Enfoques

_DSC8925

_DSC8889

_DSC8900

_DSC8923

_DSC8893

_DSC8921

_DSC8884

_DSC8881

Un pensamiento en “· SANTA PAU un recés medieval dins el cor de la Garrotxa

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: