· Vall d’Aran en BTT (Pedals de Foc 2013)


MES FOTOS A >>>  FLICKR.

Pedals de Foc és la ruta pionera de les rutes organitzades en btt i també de la xarxa de Pedales del Mundo, i fou creada el 2005. Es va crear seguint el model i filosofia que a finals dels 90 va desembocar en la creació de la ruta senderista Carros de Foc, i que  va suposar una autèntica revolució en el turisme actiu de l’estat, tenint un ampli ressó a nivell internacional també. Pedals de Foc fou concebuda per fer amb bicicleta de muntanya, i és una ruta autoguiada amb sortida a la boca sud del túnel de Vielha i arribada a la capital de la Vall d’Aran, que recorre la perifèria del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, en ple Pirineu de Lleida. Circula per camins i pistes forestals típiques de muntanya, senderons i corriols, aprofitant les infraestructures hoteleres i de turisme rural de la zona recorrent les comarques de la Vall d’Aran, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i l’Alta Ribagorça.

Dades sobre l’itinerari

  • Sortida: boca sud del túnel de Vielha
  • Arribada: seu de Pedals de Foc, Vielha
  • Distància total: 215 kms
  • Alçada mínima: 973 m, Llesp (Vall de Boí)
  • Alçada màxima: 2.268 m, Coll de la Portella Blanca
  • Alçada mitjana: 1.600 m
  • Desnivell positiu total d’ascens: 5.543 m
  • Desnivell negatiu total de descens: 6.139 m
  • Pobles: Senet, Vinyal, Ginast, Vilaller, Coll, Iran, Irgo, Gotarta, Raons, Malpàs, Castellars, Erta, Sas, Sentís, Les Esglèsies, Guiró, Astell, La Torre de Capdella, Espui, Espot, Son, Sorpe, Borén, Isil, Alòs d’Isil, Montgarri, Bagergue, Unha, Gessa, Artíes, Garòs, Casarilh, Betrén, Vielha.

Santi, Tomás, Javi i Cinto, van ser els intrèpids beteteros que la van portar-la a terme, al Juny del 2013, durant cinc fabulosos dies de primavera, dies desprès de les famoses riades de la Vall d’Aran.

Empenyen les bisis i de quan en quan,  ens puja-vam  a elles.

Però al final, vam tindre premi!

IMG_1828IMG_1934IMG_2019IMG_1946IMG_1935IMG_2003IMG_2021IMG_1944IMG_2034IMG_2035IMG_2041IMG_2045IMG_2050IMG_2053IMG_2083IMG_1882IMG_1908IMG_1932IMG_2075IMG_2084IMG_1922IMG_2088

Categorías:B.T.T. - Bicicleta de montaña, Catalunya, Fotografia, Paisaje, reportage, Reportaje, ViajesEtiquetas: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: